Lainasumma
Maksuaika
Ikäsi
 

Kulutusluotto netistä - Vertaile kaikki kulutusluotot

Vertaa kaikki kulutusluotot yhdessä paikassa ja hae 100 - 30 000 euron kulutusluottoa netistä. Lainamaatti.comin kaikki luotonantajat ovat 100% luotettavia.

KulutusluottoLuotto
(min)
Luotto
(max)
Luottoaika
(min)
Luottoaika
(max)
IkärajaPisteetKulutusluottohakemus
OmaLaina.fi100€60 000€1v15vK18
(4 arviota)
Hae kulutusluottoa »
Lainaaheti.fi50€20 000€7pv1vK18
(2 arviota)
Hae kulutusluottoa »
Matkalaina.fi100€50 000€6kk15vK18
(2 arviota)
Hae kulutusluottoa »
Komplett Bank1000€50 000€1kk15vK23
(2 arviota)
Hae kulutusluottoa »
SuomenYhdistelylaina.fi100€60 000€1v15vK18
(2 arviota)
Hae kulutusluottoa »
Bank Norwegian1000€50 000€1v15vK23
(1 arviota)
Hae kulutusluottoa »
AutoLuotto.fi100€50 000€1v15vK18
(1 arviota)
Hae kulutusluottoa »
Bigbank1000€50 000€2v10vK22
(2 arviota)
Hae kulutusluottoa »
Risicum Capital4000€10 000€3v7vK20
(3 arviota)
Hae kulutusluottoa »
MyLender500€30 000€1v12vK26
(2 arviota)
Hae kulutusluottoa »
Vippi.fi100€10 000€2kk6vK18
(1 arviota)
Hae kulutusluottoa »
Balanzia3000€30 000€1v15vK24
(1 arviota)
Hae kulutusluottoa »
Laina.fi4000€10 000€3v7vK20
(5 arviota)
Hae kulutusluottoa »
Rahalaitos.fi500€30 000€2v12vK20
(2 arviota)
Hae kulutusluottoa »

Kulutusluottoa voi hakea useammastakin paikkaa, jos et ensimmäisestä paikasta positiivista luottopäätöstä saa. Vaikka kulutusluotto olisikin haettu samanaikaisesti useasta paikasta, niin rahat maksetaan vasta heti sen jälkeen, kun hyväksyt lopullisen lainatarjouksen kirjautumalla pankkitunnuksilla.

Lainasumma
Maksuaika
Ikäsi
 

Vakuudettomat kulutusluotot heti tilille

Luotonantajasta riippuen on mahdollista, että kulutusluotto maksetaan heti tilillesi. Lainanmaksun nopeuteen vaikuttavat luotonantajan järjestelmät ja vaatimukset toimitettavista dokumenteista. Yleensä kulutusluottoa netistä haettaessa luotonantajan järjestelmät pystyvät tekemään automaattisen lainapäätöksen tai vähintään alustavan lainapäätöksen. Tällöin rahat voidaan maksaa nopeammin kuin pankissa asioidessa.

Erityisesti pienemmät vakuudettomat kulutusluotot saat heti jopa 15 minuutissa. Yleisempää kuitenkin on, että esimerkiksi 10 000 euron lainaan saakka maksettaessa rahat saapuvat saman päivän aikana. Joissain tapauksissa saatat joutua toimittamaan liitetiedostoja postitse, jolloin kulutusluotto maksetaan heti liitteiden saapuessa luotonantajalle – netissä tämä harvemmin tosin on ongelma, koska liitetiedostoja ei yleensä tarvita (ja tarvittaessa ne voi lähettää nettilomakkeella).

Verkkohakemuksella toimivat luotonantajat pystyvät tarkistamaan luottotiedot automaattisesti, mistä johtuen yleensä pienempien lainojen yhteydessä ei tarvita liitetiedostoja, vaan vakuudeton kulutusluotto maksetaan heti tilille. Useimmat luotonantajat maksavat lainaa 3000€ asti ilman vakuuksia tai takaajia, mutta toiset voivat myöntää vakuudettomia kulutusluottoja 5000 tai 6000 euroon saakka.

Luotettavat luotonantajat

Lainamaatti esittelee vain luotettavia luotonantajia. Kulutusluottoja myönnettäessä rahoja ei saa maksaa asiakkaan tilille ilta yhdeksän jälkeen, vaikkakin luottopäätöksen saa antaa myös yöaikaan. Netistä yöllä myönnetyt kulutusluotot saa maksaa asiakkaan tilille vasta heti aamulla kello seitsemän. Edellytämme kaikilta kulutusluottovertailun luotonantajilta hyvää luotonantotapaa, Suomen lakien noudattamista ja pyrkimystä torjua luotto-ongelmia.

Suomessa toimivien luotonantajien on pitänyt jo pitkään kuulua Aluehallintoviraston ylläpitämään luotonantajarekisteriin, jolla on pyritty siistimään luottoalaa. Edellytämmekin jokaiselta sivuillamme mukana olevalta kulutusluotto- tai tililuottoyritykseltä, että heidät on hyväksytty rekisteriin. Kesäkuusta 2013 alkaen luotonantajien on ollut pakollista tarjota kulutusluottoja korkokattosääntelyn mukaisesti. Näin ollen löydät Lainamaatista ainoastaan aidosti luotettavat ja edulliset kulutusluotot, joten voit huoletta hakea lainaa netistä minkä tahansa luotonantajan kotisivuilta.

Mitä tarkoittaa kulutusluotto?

Wikipedian määritelmän mukaan kulutusluotto tarkoittaa seuraavaa: "Kulutusluotto on luotto, joka on myönnetty tai luvattu kuluttajalle lainana, maksulykkäyksenä tai muuna taloudellisena järjestelynä kuluttamista varten." Käytännössä siis kyseessä on kuluttamista varten hankittu luotto, jota maksetaan pidemmällä aikavälillä takaisin.

Kulutusluottoa myönnetään tyypillisesti aina alkaen 500 eurosta tai 1000 eurosta jopa kymppitonniin saakka. Ominaista näille kaikille on, että velka maksetaan takaisin muutamassa vuodessa. Yleensä maksimi luottoaika on viisi vuotta, mutta suurempien summien yhteydessä mahdollisesti hieman pidempikin. Suomessa kulutusluotto myönnetään joko pankin tai muun Etelä-Suomen lääninhallituksen luottorekisteriin merkityn rahalaitoksen toimesta. Korkokattolaista ja suurista lainasummista johtuen tyypillinen vuosikorko vaihtelee tällä hetkellä 8% ja 25% välillä.

Pankkien ja netissä toimivien luottoyritysten välillä on huomattavia eroja. Yleensä pankista haettaessa kulutusluotto vaatii vakuuksia tai takaajia, mutta netistä kulutusluotot saa usein kokonaan ilman takaajia tai vakuuksia. Vakuudellinen kulutusluotto yleensä tarkoittaa, että todellinen vuosikorko saattaa olla aavistuksen pienempi, koska luotonantajan riski on huomattavasti pienentynyt. Kuitenkin pankit keräävät erilaisia järjestely- ja kuukausikuluja, joten asiakkaan maksettavaksi voikin yllättäen tulla huomattavan suuri kokonaiskulu.

Hyödykkeitä osamaksulla

Erilaiset hyödykkeet voidaan hankki osamaksulla, jotka niin ikään luetaan kuuluvaksi luottoihin. Osamaksulla maksettaessa rahaa ei erikseen lainata kolmannelta taholta, vaan osamaksu hankitaan suoraan tavaraa ostettaessa. Käytännössä tavara siirtyy täysin asiakkaan haltuun sillä hetkellä, kun viimeinen erä osamaksuista on maksettu, mutta sitä ennen myyjä omistaa tavaran.

Osamaksut eivät välttämättä kuitenkaan ole edullisin vaihtoehto. Usein osamaksusopimusta tehtäessä kannattaa tarkistaa mahdolliset ylimääräiset kulut ja korot. Tällöin voi tarkistaa olisiko edullisempaa ottaa kulutusluotto netistä ja maksaa tavara heti myyjälle ostosta varten hankitulla lainalla. Tyypillisiä osamaksulla maksettavia hankintoja ovat autot ja elektroniikka.

Luotonsaannin edellytykset

Luottotietosi tulee olla kunnossa, jotta voit saada kulutusluottoa netistä tai pankista. Mikäli sinulla on maksuhäiriömerkintöjä, niin lainahakemuksesi tyypillisesti hylätään heti automaattitarkistuksessa. Maksuhäiriömerkinnän voimassaolon aikana vakuudettomat kulutusluotot ovat yksinkertaisesti mahdottomuus, joten ainut mahdollisuus luoton saantiin on vakuudellinen kulutusluotto. Vakuudet tai takaajat eivät tällöin auta sinua.

Yleensä luotonantajat edellyttävät myös, että sinulla on vakituinen kotipaikka Suomessa, jotta et vain voisi nostetuilla rahoilla karata ulkomaille ja jättää velat maksamatta. Usein edellytetään myös Suomen kansalaisuutta.

Lainanhakijan ikä on yksi keskeisempiä positiiviseen luottopäätökseen vaikuttavia tekijöitä. Ehdoton edellytys on, että hakija on vähintään 18-vuotias, mutta useat luottoyritykset edellyttävät sinun olevan esimerkiksi 20- tai 22-vuotias antaakseen edes pientä lainaa. Tyypillisesti nuorimmat hakijat saavat usein myös pienempiä lainoja.

Näiden lisäksi luotonantajat arvioivat useiden kriteerien perusteella takaisinmaksukykyäsi. Jokainen hakija saa aina yksilöllisen pisteytyksen ja jos kokonaispisteet riittävät, niin hakijalle myönnetään kulutusluotto. Säännölliset tulot, työsuhde ja muut velat ovat keskeisiä positiiviseen luottopäätökseen vaikuttavia tekijöitä.